Camu camu'nun özellikleri
Camu camu Peru'nun Amazon
nehirlerinin kıyısında yetişir. Bu tropikal meyvenin muhteşem özellikleri
nedeniyle kullanımı genişlemektedir.
Camu Camu, Peru'nun Amazon
nehirlerinin Seo hizmeti yetişen Amazon yağmur ormanlarının
orijinal bir çalıdır. Bu meyve, dünyadaki en fazla C vitamini içeren, portakal
ve limon gibi diğer narenciye meyvelerinin çok üstünde olan besindir.
Antik çağlarda, Amazon
kabilelerinin yerlileri bunu farklı terapötik amaçlar için kullandılar.
Yerliler meyveleri olgunlaştıklarında topladılar ve onları kurutdukları için
yılın geri kalanında doğal ilaçlar olarak kullanılabilirlerdi.
İşlenince su altı türlerinin
camu camu, taşkınlar sırasında, altı ila yedi ay arasında su altında,
özelliklerinin değiştirilmeden yaklaşık 20 veya 30 derece su altında geçebilir.
Camu camu'nun özellikleri
Yaşlanmaya karşı savaşır.
Antioksidanlar olan ve hücresel yaşlanmanın ana sorumlusu olan serbest
radikallerle mücadele etmekten sorumlu olan yüksek flavonoid içeriğine
sahiptir.
Bağışıklık sistemi için
mükemmel bir takviye.
Antioksidan özellikleri
sayesinde kanserin önlenmesi konusunda çok faydalıdır.
Yüksek C vitamini içeriği bu
meyveyi, tendonları ve bağları güçlendirecek kollajen oluşumuna büyük katkıda
bulunur.
Ayrıca
yüksek C vitamini içeriği sayesinde camu camu anti-inflamatuar özelliklere
sahiptir.
Antiviral özelliklere
sahiptir. Herpes ve Hintliler tarafından, influenza epidemilerini iyileştirmek
için çok yararlı olabilir.
Büyük antioksidan özellikleri
nedeniyle kalp ve kalp sağlığı için de çok faydalıdır.
Diyabet önler.
Camu camu kullanımı
Meyve suları, nektarlar,
dondurma, reçeller yapmak için kullanılır; yüksek ihracat talebi nedeniyle
endüstriyel olarak işlenmiştir.
Daha önce de belirttiğim
gibi, camu camu büyük miktarlarda C vitamini içerir. Bu yüzden ilaç endüstrisi
tarafından bu vitaminin tabletlerini, kapsüllerini ve tabletlerini yapmak için
kullanılır.
Diğer meyvelerle
birleştiğinde, yaygın olarak yüksek sitrik asit içeriği sayesinde çokvitaminli
ürünler yapmak için yaygın olarak kullanılır.
Ayrıca yaygın bir
nutrasötikal içecek olarak büyük bir antioksidatif özelliklerine, C vitamini
içeriği yüksek ve demir içeriği kalsiyum, diğerleri arasında beta-karoten
sayesinde kullanılır ... Nutraceutical kelimeleri "beslenme" ve
birleştiren bir terimdir "terapötik" ve terapötik olarak
kullanılabilen bu bileşikleri veya doğal maddeleri tanımlamak için kullanılır.
Yorumlar
Yorum Gönder